Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 73 людини

Звіт директора школи

Дата: 17 червня 2021 о 11:00, Оновлено 18 червня 2021 о 12:23
Автор: Ходика Х. В.
164 перегляда

!7 червня на загальних зборах педагогічного колективу та батьків у ЗОШ №14 відбулося звітування про власну управлінську діяльність в 2020-2021 навчальному році директора школи Борзової Любові Миколаївни

відповідна робота по їх оздоровленню, естетичному вихованню.

Узагальнені дані дітей пільгових категорій

Категорія

2020/2021

Діти-сироти

1

Позбавлені батьківського піклування

2

Діти з малозабезпечених сімей

4

Діти з багатодітних сімей

46

Діти воїнів ООС(АТО)-УБД

17

Діти-інваліди

6

ЧАЕС

1

ВПО

8

Всього дітей пільгових категорій:

85

Моніторинг стану виховної роботи за 2020/2021 навчальний рік показав, що виховна робота у ЗОШ №14 знаходиться на достатньому рівні. Але в організації виховної роботи школи є певні недоліки:

- потребує подальшого розвитку робота зі шкільного самоврядування: розширення команди лідерів, підтримці активних і вмотивованих учнів, які прагнуть створювати креативні і цікаві проєкти, активізація участі шкільної дитячо-юнацької організації у заходах  різних рівнів, організації та реалізації учнівських ініціатив;

- необхіднє поширення мережі гуртків та їх якісна робота,

- створення бази методичних матеріалів, розроблених класними керівниками.

10.Облік відвідування

       Адміністрацією  школи та класними керівниками здійснювався контроль за відвідуванням учнями навчальних занять: велись журнали контролю, кожного дня відмічались відсутні на уроках в класних журналах та журналах оперативного контролю.

     За результатами аналізу, який проводився кожного місяця протягом навчального семестру, було встановлено, що більшість учителів відстежують відвідування навчальних занять учнями та якісно ведуть облік.

Тож класним керівникам і вчителям-предметникам необхідно більш відповідально ставитись до виконання своїх обов’язків,  постійно проводити профілактичну роботу з учнями щодо запізнень, відвідування уроків, з вивчення та неухильного виконання учнями правил внутрішньошкільного розпорядку. ШМО класних керівників повинно приділяти цьому питанню першочергову увагу.

11.Гурткова робота

Враховуючи побажання та інтереси учнів, матеріально-техничну базу та кадрове забезпечення сплановано роботу гуртків:

  • «Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації»
  • Джура
  • Математичні «За лаштунками шкільної математики», ;+12»
  • Хіміко-біологічний      «Експерементаріум»
  • Мовно-літературний «Мовні перлинки»
  • Літературно-драматичний «Сяйво»

12.Подальше навчання та працевлаштування випускників

Школа – 3

Пед.коледж – 6

Ліцей «Надія»- 1

Гірничий технікум -6

Коледж транспортної Інфраструктури-2

ПТУ - 8

       

13.Охорона праці та безпека життєдіяльності

Велика увага в  школі приділялась питанням охорони праці, безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки. Кожна класна кімната, кабінет, майстерня, спортивна зала мають необхідний перелік документів з питань безпеки життєдіяльності, стенди, систематично проводилися навчання з охорони праці та інструктажі. Питання охорони праці та попередження травматизму обговорювалися на нарадах при директорі, Р

Аналізуючи характер травм серед співробітників  школи,  необхідно зазначити, що травм на виробництві протягом навчального року не було,  травм невиробничого характеру, що були отримана за межами закладу, -2. Профілактична робота триває. 

14.Організація харчування

Для організації харчування дітей у  школі створено всі необхідні умови. З метою забезпечення органiзованого якiсного та повноцiнного харчуванням учнiв у закладі проведено ряд заходів:

  • складено та затверджено списки дітей, які потребують безкоштовного харчування;                     
  • організовано харчування учнів 1-4 класів за бюджетні кошти;
  • складено графік відвідування учнями шкільної їдальні;
  • організовано чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні;
  • організовано щоденний облік харчування в журналі обліку харчування класними керівниками та складання щомісячних звітів щодо харчування за бюджетні кошти до централізованої бухгалтерії ;

.

      Матеріальна база шкільної їдальні відповідає нормативним вимогам щодо організації харчування школярів. Обідня зала та харчоблок утримуються в належному стані: вчасно здійснюється ремонт приміщень, технологічне та холодильне обладнання знаходиться у робочому стані, вилучається зіпсований та поновлюється необхідний посуд і обладнання. В обідній залі обладнано куточок для миття рук необхідною кількістю умивальників, паперовими рушниками, рідким милом.

         У шкільній їдальні наявний інформаційний куточок «Смачного!» з матеріалами про основні функції та принципи раціонального харчування, правила гігієнічних навичок та культури поведінки дітей, графіки прийому їжі, прейскурант цін та щоденне меню, оголошення, що позитивно впливає на організацію харчування, підвищення активності серед учнів щодо харчування у шкільній їдальні.

         Протягом навчального року в 1-9-х класах проведено години спілкування щодо формування в учнів здорового способу харчування:

  • «Людина та її здоровя: їжа, корисна для здоровя» (1-2 класи);
  • «Вибір їжі та страв. Культура харчування» (3-4 класи);
  • «Продукти харчування: наші друзі й вороги» (3-4 класи);
  • «Здоровий спосіб життя» (5-6 класи);
  • «Здоровя – скарб» (5-8 класи);
  • «Подбай про своє здорове харчування» .

         Директор школи та заступник директора, відповідальний за організацію харчування, дотримуються Алгоритму щоденного контролю за організацією харчування учнів, медичний працівник.    

          На кінець 2020/2021 навчального року з 329 учнів школи підлягають охопленню харчуванням 322 учень (без дітей, які здобувають освіту за педагогічним патронажем), з них безкоштовне харчування отримують 200    учні, що складає     від загальної кількості учнів. Це  учні 1-4-х класів та 33 учні пільгового контингенту:

  • діти, позбавлені батьківського піклування – 3;
  • діти учасників АТО – 17;
  • діти з малозабезпечених родин – 4
  • ВПО -8
  • ЧАЄС -1.

          

15.Медичне обслуговування

На початку навчального року адміністрація  ХСШ № 99 координувала роботу медичної сестри і класних керівників щодо заповнення листків здоров’я, відповідальних за кабінети щодо цифрового і колірного маркування шкільних меблів (столи, стільці, парти), дотримання санітарних норм освітлення навчального закладу і класних приміщень, забезпечувала своєчасне проходження профілактичних медичних оглядів співробітникамиЗОШ №14 згідно з графіками проходження профілактичних оглядів співробітниками шкіл на  2020  рік

Навчальний заклад забезпечений  медичною сестрою – 1 ставка. Медичною сестрою систематично проводився аналіз  стану здоров’я учнів, про що своєчасно інформація доводилась батькам учнів.

За результатами профілактичних медичних оглядів учнів у поліклініках за місцем проживання  був здійснений розподіл учнів за станом здоров’я на групи для занять фізичною культурою. Переведення дітей із спеціальної медичної групи та з підготовчої до основної і навпаки здійснювалось лише після медичного обстеження за згодою батьків або осіб, які їх замінюють.

У школі наявний медичний кабінет, який згідно із Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01 розміщений на першому поверсі закладу. Медичний кабінет своєчасно забезпечується медикаментами, його обладнання відповідає вимогам Додатку № 5 «Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» ДСанПіН 5.5.2.008-01 на 90%. Учнівські меблі школи відповідають віковим та фізіологічним особливостям учнів, є кольорове і цифрове маркування, мірна лінійка. У листах здоров’я є позначки про тип меблів для кожної дитини. У навчальних кабінетах дошки матові, освітлення закладу і класних приміщень відповідає санітарним нормам, оскільки  скрізь наявні енергозберігаючі лампи.

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19),  в школі було організовано дистанційне навчання. На офіційному сайті школи створено розділ «Профілактика захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19», де розміщена корисна інформація для учнів, батьків та працівників закладу.

16.Методична робота

Важливе значення для підвищення методичної обізнаності та професійного зростання є підвищення кваліфікації педагогів. Так у 2020/2021 навчальному році  учителі пройшли планові курси підвищення кваліфікації, усі вчителі початкової школи та вчителі-предметники відвідали ряд тренінгів з підвищення кваліфікації та  присвячені роботі за концепцією НУШ,що підтверджено сертифікатами Адміністрація школи та один вчитель взяли участь в освітній онлайн-події  «Едмандри – Швеція: вивчення шведського освітнього досвіду»

Атестація педкадрів

           Велику стимулюючу роль у професійному зростанні педагогічних кадрів відіграє атестація вчителів, яка сприялє моральному і матеріальному заохоченню педагогічних працівників, узагальненню та впровадженню досвіду кращих вчителів у практику навчання та виховання. У 2020/2021 навчальному році були успішно атестовані 3 педагога. За результатами атестації комісією І рівня - 2 учителі підвищили свою кваліфікаційну  категорію.

Інформаційні та комунікаційні технології в системі освіти

У закладі продовжується робота щодо застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі, покращується матеріально-технічна база інформатизації, педагоги широко застосовують ІКТ під час навчальних занять та в позаурочний час. Більшість учителів під час дистанційного навчання проводили уроки з використанням інформаційних технологій. Вчителі використовували  з учнями та батьками різні види  зв`язку: телефон, Viber, шкільний сайт, Facebook, Zoom.

17.Матеріально-технічне забезпечення школи

Школа нараховує 14 навчальних приміщень, учні школи І ступеня працюють у 7 кабінетах, учні школи ІІ ступенів працюють теж у 5 кабінетах.

Школа має:

 - 1 кабінет інформатики;

- 1 спортивна зала;

- 1 фехтувальна зала;

1 навчальна майстерня з обробки металу ;

- 1 майстерня для обслуговуючих видів праці.

Навчальний заклад має бібліотеку, книгосховище, кабінет психолога, медичний кабінет, кабінети заступників директора, кабінет технічного персоналу, шкільну їдальню

Протягом останніх років приділяється велика увага створенню сприятливих санітарно-гігієнічних умов навчання та праці. Силами адміністрації, педагогів, робітників адміністративно-господарської частини, батьків та учнів приміщення й територія школи підтримуються у належному санітарно-гігієнічному стані, відрізняються чистотою та охайністю.

 Зміцнення матеріально-технічної бази школи відбувається за рахунок спонсорської допомоги батьків.

За батьківські кошти було виконано такі роботи:

  •  ремонт  класних кімнат;
  • оплата транспортних послуг для превезення меблів;
  • бензин для покоса трави
  • придбання захисної сітки для спортивної зали, ролети для кабінету № 29;
  • косметичний ремонт рекреацій 1, 2, 3 поверхів;
  • частковий ремонт водопровідної системи на харчоблоці,  частковий ремонт обідньої зали;
  • частковий ремонт паркану;
  • косметичний ремонт шкільного ґанку, вхідної групи. 

       За бюджетні кошти було проведено капітальний ремонт покрівлі над спортивною залою.

За бюджетні кошти придбано:

  • термометри безконтактні -3 шт;
  • зволожувачі повітря для !-х класів -2 шт;
  • пластикові контейнери для сортування сміття – 3 шт;
  • інформаційний стенд;
  • інтерактивні  мультимедійни комплекти;
  • дошка магнітно-крейдова.

В зв`язку з ремонтом ЗОШ  № 6 та ЗОШ № 4  з цих шкіл отримано:

- Комп`ютери – 20 шт;

- Комплект меблів 15 парт,30 ст.

- стільці учнівські – 32 шт; +31 шт

-шафа гардеробна -6шт.

- стіл  двухтумбовий – 1 шт;

- стінка – 1шт

- стінка-шафа – 1шт.

- стіл учнівський – 31 шт

На початок навчального року пофарбовано підлогу їдальні, бібліотеки, медпункту, коридору, сходів, кабінету інформатики, майстерні з технічної праці.

За рахунок вчителів повністю відремонтовано учительську, замінено 18 світильників на коридорах, придбано принтер, за рахунок адміністрації відремонтовано кабінети директора та заступників. Коштом вчителів-предметників відремонтовано кабінет обслуговуючої праці, української мови та літератури.

На першому поверсі демонтовано дерев`яні панелі( за приписом пожежної служби) та зроблено нові (штукатурка, фарбування), одна зі стін оздоблена малюнком. Відремонтована огорожа та хвіртка футбольного поля, пофарбовано обладнання спортивного майданчика. Працівниками школи зроблено лави для кабінету обслуговуючої праці., побілено бордюри.

   Протягом  3-х  років школа працювала над SNTEM-проєктом «Дизайн шкільного двору» Висаджено 100 кущів троянд та 70 сіянців сосни, оформлено клумби, навкруги сосен встановлено лавки для відпочинку та проведення  «зелених» уроків.

Шановні колеги, батьки, представники громадськості ! Сьогодні переді мною стояло завдання прозвітувати, що зроблено за рік. Повірте, що за браком часу дуже важко охопити і детально охарактеризувати всі напрямки діяльності закладу освіти. Є багато поточних питань, які хоч і є дрібними, проте вимагають часу і зусиль для їх вирішення. Головне те, що ми не «стоїмо на місці», а визначивши перспективні напрямки розвитку закладу, плідно працюємо над їх реалізацією. Хочу, щоб склалося правильне враження від звіту. А саме: наявні результати і здобутки -це не моя особиста заслуга. Це кропітка, творча, наполеглива, самовіддана праця кожного з Вас, усього нашого колективу, за що кожному хочу висловити щиру вдячність.

        Щира подяка батьківській громаді,  учням , управлінським структурам за тісну співпрацю!

       Вважаю, що наша школа   знаходиться на шляху постійного розвитку, ми маємо всі ресурси для реалізації поставлених державою та суспільством перед освітянами задач у сфері освіти, що передбачає поліпшення її якості, створення умов для особистого розвитку та самореалізації кожного учня.

      Тож будьмо завжди разом - школа, сім'я, громадськість. Сподіваюсь на подальшу співпрацю у роботі!

       Всім нам зичу, щоб наші діти зростали вільними, толерантними,  конкурентоспроможними, підготовленими до життєвих випробувань, всебічно розвинутими, але найголовніше – щирими, чуйними людьми, здатними допомагати, розуміти, підтримувати. Нехай всім щастить! Бажаю всім успіхів, ініціативи, самовіддачі. Саме від плідної праці, внеску кожного у загальну справу залежить імідж і авторитет нашого закладу.

      Дякую за увагу!

відповідна робота по їх оздоровленню, естетичному вихованню.

Узагальнені дані дітей пільгових категорій

Категорія

2020/2021

Діти-сироти

1

Позбавлені батьківського піклування

2

Діти з малозабезпечених сімей

4

Діти з багатодітних сімей

46

Діти воїнів ООС(АТО)-УБД

17

Діти-інваліди

6

ЧАЕС

1

ВПО

8

Всього дітей пільгових категорій:

85

Моніторинг стану виховної роботи за 2020/2021 навчальний рік показав, що виховна робота у ЗОШ №14 знаходиться на достатньому рівні. Але в організації виховної роботи школи є певні недоліки:

- потребує подальшого розвитку робота зі шкільного самоврядування: розширення команди лідерів, підтримці активних і вмотивованих учнів, які прагнуть створювати креативні і цікаві проєкти, активізація участі шкільної дитячо-юнацької організації у заходах  різних рівнів, організації та реалізації учнівських ініціатив;

- необхіднє поширення мережі гуртків та їх якісна робота,

- створення бази методичних матеріалів, розроблених класними керівниками.

10.Облік відвідування

       Адміністрацією  школи та класними керівниками здійснювався контроль за відвідуванням учнями навчальних занять: велись журнали контролю, кожного дня відмічались відсутні на уроках в класних журналах та журналах оперативного контролю.

     За результатами аналізу, який проводився кожного місяця протягом навчального семестру, було встановлено, що більшість учителів відстежують відвідування навчальних занять учнями та якісно ведуть облік.

Тож класним керівникам і вчителям-предметникам необхідно більш відповідально ставитись до виконання своїх обов’язків,  постійно проводити профілактичну роботу з учнями щодо запізнень, відвідування уроків, з вивчення та неухильного виконання учнями правил внутрішньошкільного розпорядку. ШМО класних керівників повинно приділяти цьому питанню першочергову увагу.

11.Гурткова робота

Враховуючи побажання та інтереси учнів, матеріально-техничну базу та кадрове забезпечення сплановано роботу гуртків:

  • «Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації»
  • Джура
  • Математичні «За лаштунками шкільної математики», ;+12»
  • Хіміко-біологічний      «Експерементаріум»
  • Мовно-літературний «Мовні перлинки»
  • Літературно-драматичний «Сяйво»

12.Подальше навчання та працевлаштування випускників

Школа – 3

Пед.коледж – 6

Ліцей «Надія»- 1

Гірничий технікум -6

Коледж транспортної Інфраструктури-2

ПТУ - 8

       

13.Охорона праці та безпека життєдіяльності

Велика увага в  школі приділялась питанням охорони праці, безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки. Кожна класна кімната, кабінет, майстерня, спортивна зала мають необхідний перелік документів з питань безпеки життєдіяльності, стенди, систематично проводилися навчання з охорони праці та інструктажі. Питання охорони праці та попередження травматизму обговорювалися на нарадах при директорі, Р

Аналізуючи характер травм серед співробітників  школи,  необхідно зазначити, що травм на виробництві протягом навчального року не було,  травм невиробничого характеру, що були отримана за межами закладу, -2. Профілактична робота триває. 

14.Організація харчування

Для організації харчування дітей у  школі створено всі необхідні умови. З метою забезпечення органiзованого якiсного та повноцiнного харчуванням учнiв у закладі проведено ряд заходів:

  • складено та затверджено списки дітей, які потребують безкоштовного харчування;                     
  • організовано харчування учнів 1-4 класів за бюджетні кошти;
  • складено графік відвідування учнями шкільної їдальні;
  • організовано чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні;
  • організовано щоденний облік харчування в журналі обліку харчування класними керівниками та складання щомісячних звітів щодо харчування за бюджетні кошти до централізованої бухгалтерії ;

.

      Матеріальна база шкільної їдальні відповідає нормативним вимогам щодо організації харчування школярів. Обідня зала та харчоблок утримуються в належному стані: вчасно здійснюється ремонт приміщень, технологічне та холодильне обладнання знаходиться у робочому стані, вилучається зіпсований та поновлюється необхідний посуд і обладнання. В обідній залі обладнано куточок для миття рук необхідною кількістю умивальників, паперовими рушниками, рідким милом.

         У шкільній їдальні наявний інформаційний куточок «Смачного!» з матеріалами про основні функції та принципи раціонального харчування, правила гігієнічних навичок та культури поведінки дітей, графіки прийому їжі, прейскурант цін та щоденне меню, оголошення, що позитивно впливає на організацію харчування, підвищення активності серед учнів щодо харчування у шкільній їдальні.

         Протягом навчального року в 1-9-х класах проведено години спілкування щодо формування в учнів здорового способу харчування:

  • «Людина та її здоровя: їжа, корисна для здоровя» (1-2 класи);
  • «Вибір їжі та страв. Культура харчування» (3-4 класи);
  • «Продукти харчування: наші друзі й вороги» (3-4 класи);
  • «Здоровий спосіб життя» (5-6 класи);
  • «Здоровя – скарб» (5-8 класи);
  • «Подбай про своє здорове харчування» .

         Директор школи та заступник директора, відповідальний за організацію харчування, дотримуються Алгоритму щоденного контролю за організацією харчування учнів, медичний працівник.    

          На кінець 2020/2021 навчального року з 329 учнів школи підлягають охопленню харчуванням 322 учень (без дітей, які здобувають освіту за педагогічним патронажем), з них безкоштовне харчування отримують 200    учні, що складає     від загальної кількості учнів. Це  учні 1-4-х класів та 33 учні пільгового контингенту:

  • діти, позбавлені батьківського піклування – 3;
  • діти учасників АТО – 17;
  • діти з малозабезпечених родин – 4
  • ВПО -8
  • ЧАЄС -1.

          

15.Медичне обслуговування

На початку навчального року адміністрація  ХСШ № 99 координувала роботу медичної сестри і класних керівників щодо заповнення листків здоров’я, відповідальних за кабінети щодо цифрового і колірного маркування шкільних меблів (столи, стільці, парти), дотримання санітарних норм освітлення навчального закладу і класних приміщень, забезпечувала своєчасне проходження профілактичних медичних оглядів співробітникамиЗОШ №14 згідно з графіками проходження профілактичних оглядів співробітниками шкіл на  2020  рік

Навчальний заклад забезпечений  медичною сестрою – 1 ставка. Медичною сестрою систематично проводився аналіз  стану здоров’я учнів, про що своєчасно інформація доводилась батькам учнів.

За результатами профілактичних медичних оглядів учнів у поліклініках за місцем проживання  був здійснений розподіл учнів за станом здоров’я на групи для занять фізичною культурою. Переведення дітей із спеціальної медичної групи та з підготовчої до основної і навпаки здійснювалось лише після медичного обстеження за згодою батьків або осіб, які їх замінюють.

У школі наявний медичний кабінет, який згідно із Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01 розміщений на першому поверсі закладу. Медичний кабінет своєчасно забезпечується медикаментами, його обладнання відповідає вимогам Додатку № 5 «Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» ДСанПіН 5.5.2.008-01 на 90%. Учнівські меблі школи відповідають віковим та фізіологічним особливостям учнів, є кольорове і цифрове маркування, мірна лінійка. У листах здоров’я є позначки про тип меблів для кожної дитини. У навчальних кабінетах дошки матові, освітлення закладу і класних приміщень відповідає санітарним нормам, оскільки  скрізь наявні енергозберігаючі лампи.

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19),  в школі було організовано дистанційне навчання. На офіційному сайті школи створено розділ «Профілактика захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19», де розміщена корисна інформація для учнів, батьків та працівників закладу.

16.Методична робота

Важливе значення для підвищення методичної обізнаності та професійного зростання є підвищення кваліфікації педагогів. Так у 2020/2021 навчальному році  учителі пройшли планові курси підвищення кваліфікації, усі вчителі початкової школи та вчителі-предметники відвідали ряд тренінгів з підвищення кваліфікації та  присвячені роботі за концепцією НУШ,що підтверджено сертифікатами Адміністрація школи та один вчитель взяли участь в освітній онлайн-події  «Едмандри – Швеція: вивчення шведського освітнього досвіду»

Атестація педкадрів

           Велику стимулюючу роль у професійному зростанні педагогічних кадрів відіграє атестація вчителів, яка сприялє моральному і матеріальному заохоченню педагогічних працівників, узагальненню та впровадженню досвіду кращих вчителів у практику навчання та виховання. У 2020/2021 навчальному році були успішно атестовані 3 педагога. За результатами атестації комісією І рівня - 2 учителі підвищили свою кваліфікаційну  категорію.

Інформаційні та комунікаційні технології в системі освіти

У закладі продовжується робота щодо застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі, покращується матеріально-технічна база інформатизації, педагоги широко застосовують ІКТ під час навчальних занять та в позаурочний час. Більшість учителів під час дистанційного навчання проводили уроки з використанням інформаційних технологій. Вчителі використовували  з учнями та батьками різні види  зв`язку: телефон, Viber, шкільний сайт, Facebook, Zoom.

17.Матеріально-технічне забезпечення школи

Школа нараховує 14 навчальних приміщень, учні школи І ступеня працюють у 7 кабінетах, учні школи ІІ ступенів працюють теж у 5 кабінетах.

Школа має:

 - 1 кабінет інформатики;

- 1 спортивна зала;

- 1 фехтувальна зала;

1 навчальна майстерня з обробки металу ;

- 1 майстерня для обслуговуючих видів праці.

Навчальний заклад має бібліотеку, книгосховище, кабінет психолога, медичний кабінет, кабінети заступників директора, кабінет технічного персоналу, шкільну їдальню

Протягом останніх років приділяється велика увага створенню сприятливих санітарно-гігієнічних умов навчання та праці. Силами адміністрації, педагогів, робітників адміністративно-господарської частини, батьків та учнів приміщення й територія школи підтримуються у належному санітарно-гігієнічному стані, відрізняються чистотою та охайністю.

 Зміцнення матеріально-технічної бази школи відбувається за рахунок спонсорської допомоги батьків.

За батьківські кошти було виконано такі роботи:

  •  ремонт  класних кімнат;
  • оплата транспортних послуг для превезення меблів;
  • бензин для покоса трави
  • придбання захисної сітки для спортивної зали, ролети для кабінету № 29;
  • косметичний ремонт рекреацій 1, 2, 3 поверхів;
  • частковий ремонт водопровідної системи на харчоблоці,  частковий ремонт обідньої зали;
  • частковий ремонт паркану;
  • косметичний ремонт шкільного ґанку, вхідної групи. 

       За бюджетні кошти було проведено капітальний ремонт покрівлі над спортивною залою.

За бюджетні кошти придбано:

  • термометри безконтактні -3 шт;
  • зволожувачі повітря для !-х класів -2 шт;
  • пластикові контейнери для сортування сміття – 3 шт;
  • інформаційний стенд;
  • інтерактивні  мультимедійни комплекти;
  • дошка магнітно-крейдова.

В зв`язку з ремонтом ЗОШ  № 6 та ЗОШ № 4  з цих шкіл отримано:

- Комп`ютери – 20 шт;

- Комплект меблів 15 парт,30 ст.

- стільці учнівські – 32 шт; +31 шт

-шафа гардеробна -6шт.

- стіл  двухтумбовий – 1 шт;

- стінка – 1шт

- стінка-шафа – 1шт.

- стіл учнівський – 31 шт

На початок навчального року пофарбовано підлогу їдальні, бібліотеки, медпункту, коридору, сходів, кабінету інформатики, майстерні з технічної праці.

За рахунок вчителів повністю відремонтовано учительську, замінено 18 світильників на коридорах, придбано принтер, за рахунок адміністрації відремонтовано кабінети директора та заступників. Коштом вчителів-предметників відремонтовано кабінет обслуговуючої праці, української мови та літератури.

На першому поверсі демонтовано дерев`яні панелі( за приписом пожежної служби) та зроблено нові (штукатурка, фарбування), одна зі стін оздоблена малюнком. Відремонтована огорожа та хвіртка футбольного поля, пофарбовано обладнання спортивного майданчика. Працівниками школи зроблено лави для кабінету обслуговуючої праці., побілено бордюри.

   Протягом  3-х  років школа працювала над SNTEM-проєктом «Дизайн шкільного двору» Висаджено 100 кущів троянд та 70 сіянців сосни, оформлено клумби, навкруги сосен встановлено лавки для відпочинку та проведення  «зелених» уроків.

Шановні колеги, батьки, представники громадськості ! Сьогодні переді мною стояло завдання прозвітувати, що зроблено за рік. Повірте, що за браком часу дуже важко охопити і детально охарактеризувати всі напрямки діяльності закладу освіти. Є багато поточних питань, які хоч і є дрібними, проте вимагають часу і зусиль для їх вирішення. Головне те, що ми не «стоїмо на місці», а визначивши перспективні напрямки розвитку закладу, плідно працюємо над їх реалізацією. Хочу, щоб склалося правильне враження від звіту. А саме: наявні результати і здобутки -це не моя особиста заслуга. Це кропітка, творча, наполеглива, самовіддана праця кожного з Вас, усього нашого колективу, за що кожному хочу висловити щиру вдячність.

        Щира подяка батьківській громаді,  учням , управлінським структурам за тісну співпрацю!

       Вважаю, що наша школа   знаходиться на шляху постійного розвитку, ми маємо всі ресурси для реалізації поставлених державою та суспільством перед освітянами задач у сфері освіти, що передбачає поліпшення її якості, створення умов для особистого розвитку та самореалізації кожного учня.

      Тож будьмо завжди разом - школа, сім'я, громадськість. Сподіваюсь на подальшу співпрацю у роботі!

       Всім нам зичу, щоб наші діти зростали вільними, толерантними,  конкурентоспроможними, підготовленими до життєвих випробувань, всебічно розвинутими, але найголовніше – щирими, чуйними людьми, здатними допомагати, розуміти, підтримувати. Нехай всім щастить! Бажаю всім успіхів, ініціативи, самовіддачі. Саме від плідної праці, внеску кожного у загальну справу залежить імідж і авторитет нашого закладу.

      Дякую за увагу!

відповідна робота по їх оздоровленню, естетичному вихованню.

Узагальнені дані дітей пільгових категорій

Категорія

2020/2021

Діти-сироти

1

Позбавлені батьківського піклування

2

Діти з малозабезпечених сімей

4

Діти з багатодітних сімей

46

Діти воїнів ООС(АТО)-УБД

17

Діти-інваліди

6

ЧАЕС

1

ВПО

8

Всього дітей пільгових категорій:

85

Моніторинг стану виховної роботи за 2020/2021 навчальний рік показав, що виховна робота у ЗОШ №14 знаходиться на достатньому рівні. Але в організації виховної роботи школи є певні недоліки:

- потребує подальшого розвитку робота зі шкільного самоврядування: розширення команди лідерів, підтримці активних і вмотивованих учнів, які прагнуть створювати креативні і цікаві проєкти, активізація участі шкільної дитячо-юнацької організації у заходах  різних рівнів, організації та реалізації учнівських ініціатив;

- необхіднє поширення мережі гуртків та їх якісна робота,

- створення бази методичних матеріалів, розроблених класними керівниками.

10.Облік відвідування

       Адміністрацією  школи та класними керівниками здійснювався контроль за відвідуванням учнями навчальних занять: велись журнали контролю, кожного дня відмічались відсутні на уроках в класних журналах та журналах оперативного контролю.

     За результатами аналізу, який проводився кожного місяця протягом навчального семестру, було встановлено, що більшість учителів відстежують відвідування навчальних занять учнями та якісно ведуть облік.

Тож класним керівникам і вчителям-предметникам необхідно більш відповідально ставитись до виконання своїх обов’язків,  постійно проводити профілактичну роботу з учнями щодо запізнень, відвідування уроків, з вивчення та неухильного виконання учнями правил внутрішньошкільного розпорядку. ШМО класних керівників повинно приділяти цьому питанню першочергову увагу.

11.Гурткова робота

Враховуючи побажання та інтереси учнів, матеріально-техничну базу та кадрове забезпечення сплановано роботу гуртків:

  • «Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації»
  • Джура
  • Математичні «За лаштунками шкільної математики», ;+12»
  • Хіміко-біологічний      «Експерементаріум»
  • Мовно-літературний «Мовні перлинки»
  • Літературно-драматичний «Сяйво»

12.Подальше навчання та працевлаштування випускників

Школа – 3

Пед.коледж – 6

Ліцей «Надія»- 1

Гірничий технікум -6

Коледж транспортної Інфраструктури-2

ПТУ - 8

       

13.Охорона праці та безпека життєдіяльності

Велика увага в  школі приділялась питанням охорони праці, безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки. Кожна класна кімната, кабінет, майстерня, спортивна зала мають необхідний перелік документів з питань безпеки життєдіяльності, стенди, систематично проводилися навчання з охорони праці та інструктажі. Питання охорони праці та попередження травматизму обговорювалися на нарадах при директорі, Р

Аналізуючи характер травм серед співробітників  школи,  необхідно зазначити, що травм на виробництві протягом навчального року не було,  травм невиробничого характеру, що були отримана за межами закладу, -2. Профілактична робота триває. 

14.Організація харчування

Для організації харчування дітей у  школі створено всі необхідні умови. З метою забезпечення органiзованого якiсного та повноцiнного харчуванням учнiв у закладі проведено ряд заходів:

  • складено та затверджено списки дітей, які потребують безкоштовного харчування;                     
  • організовано харчування учнів 1-4 класів за бюджетні кошти;
  • складено графік відвідування учнями шкільної їдальні;
  • організовано чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні;
  • організовано щоденний облік харчування в журналі обліку харчування класними керівниками та складання щомісячних звітів щодо харчування за бюджетні кошти до централізованої бухгалтерії ;

.

      Матеріальна база шкільної їдальні відповідає нормативним вимогам щодо організації харчування школярів. Обідня зала та харчоблок утримуються в належному стані: вчасно здійснюється ремонт приміщень, технологічне та холодильне обладнання знаходиться у робочому стані, вилучається зіпсований та поновлюється необхідний посуд і обладнання. В обідній залі обладнано куточок для миття рук необхідною кількістю умивальників, паперовими рушниками, рідким милом.

         У шкільній їдальні наявний інформаційний куточок «Смачного!» з матеріалами про основні функції та принципи раціонального харчування, правила гігієнічних навичок та культури поведінки дітей, графіки прийому їжі, прейскурант цін та щоденне меню, оголошення, що позитивно впливає на організацію харчування, підвищення активності серед учнів щодо харчування у шкільній їдальні.

         Протягом навчального року в 1-9-х класах проведено години спілкування щодо формування в учнів здорового способу харчування:

  • «Людина та її здоровя: їжа, корисна для здоровя» (1-2 класи);
  • «Вибір їжі та страв. Культура харчування» (3-4 класи);
  • «Продукти харчування: наші друзі й вороги» (3-4 класи);
  • «Здоровий спосіб життя» (5-6 класи);
  • «Здоровя – скарб» (5-8 класи);
  • «Подбай про своє здорове харчування» .

         Директор школи та заступник директора, відповідальний за організацію харчування, дотримуються Алгоритму щоденного контролю за організацією харчування учнів, медичний працівник.    

          На кінець 2020/2021 навчального року з 329 учнів школи підлягають охопленню харчуванням 322 учень (без дітей, які здобувають освіту за педагогічним патронажем), з них безкоштовне харчування отримують 200    учні, що складає     від загальної кількості учнів. Це  учні 1-4-х класів та 33 учні пільгового контингенту:

  • діти, позбавлені батьківського піклування – 3;
  • діти учасників АТО – 17;
  • діти з малозабезпечених родин – 4
  • ВПО -8
  • ЧАЄС -1.

          

15.Медичне обслуговування

На початку навчального року адміністрація  ХСШ № 99 координувала роботу медичної сестри і класних керівників щодо заповнення листків здоров’я, відповідальних за кабінети щодо цифрового і колірного маркування шкільних меблів (столи, стільці, парти), дотримання санітарних норм освітлення навчального закладу і класних приміщень, забезпечувала своєчасне проходження профілактичних медичних оглядів співробітникамиЗОШ №14 згідно з графіками проходження профілактичних оглядів співробітниками шкіл на  2020  рік

Навчальний заклад забезпечений  медичною сестрою – 1 ставка. Медичною сестрою систематично проводився аналіз  стану здоров’я учнів, про що своєчасно інформація доводилась батькам учнів.

За результатами профілактичних медичних оглядів учнів у поліклініках за місцем проживання  був здійснений розподіл учнів за станом здоров’я на групи для занять фізичною культурою. Переведення дітей із спеціальної медичної групи та з підготовчої до основної і навпаки здійснювалось лише після медичного обстеження за згодою батьків або осіб, які їх замінюють.

У школі наявний медичний кабінет, який згідно із Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01 розміщений на першому поверсі закладу. Медичний кабінет своєчасно забезпечується медикаментами, його обладнання відповідає вимогам Додатку № 5 «Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» ДСанПіН 5.5.2.008-01 на 90%. Учнівські меблі школи відповідають віковим та фізіологічним особливостям учнів, є кольорове і цифрове маркування, мірна лінійка. У листах здоров’я є позначки про тип меблів для кожної дитини. У навчальних кабінетах дошки матові, освітлення закладу і класних приміщень відповідає санітарним нормам, оскільки  скрізь наявні енергозберігаючі лампи.

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19),  в школі було організовано дистанційне навчання. На офіційному сайті школи створено розділ «Профілактика захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19», де розміщена корисна інформація для учнів, батьків та працівників закладу.

16.Методична робота

Важливе значення для підвищення методичної обізнаності та професійного зростання є підвищення кваліфікації педагогів. Так у 2020/2021 навчальному році  учителі пройшли планові курси підвищення кваліфікації, усі вчителі початкової школи та вчителі-предметники відвідали ряд тренінгів з підвищення кваліфікації та  присвячені роботі за концепцією НУШ,що підтверджено сертифікатами Адміністрація школи та один вчитель взяли участь в освітній онлайн-події  «Едмандри – Швеція: вивчення шведського освітнього досвіду»

Атестація педкадрів

           Велику стимулюючу роль у професійному зростанні педагогічних кадрів відіграє атестація вчителів, яка сприялє моральному і матеріальному заохоченню педагогічних працівників, узагальненню та впровадженню досвіду кращих вчителів у практику навчання та виховання. У 2020/2021 навчальному році були успішно атестовані 3 педагога. За результатами атестації комісією І рівня - 2 учителі підвищили свою кваліфікаційну  категорію.

Інформаційні та комунікаційні технології в системі освіти

У закладі продовжується робота щодо застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі, покращується матеріально-технічна база інформатизації, педагоги широко застосовують ІКТ під час навчальних занять та в позаурочний час. Більшість учителів під час дистанційного навчання проводили уроки з використанням інформаційних технологій. Вчителі використовували  з учнями та батьками різні види  зв`язку: телефон, Viber, шкільний сайт, Facebook, Zoom.

17.Матеріально-технічне забезпечення школи

Школа нараховує 14 навчальних приміщень, учні школи І ступеня працюють у 7 кабінетах, учні школи ІІ ступенів працюють теж у 5 кабінетах.

Школа має:

 - 1 кабінет інформатики;

- 1 спортивна зала;

- 1 фехтувальна зала;

1 навчальна майстерня з обробки металу ;

- 1 майстерня для обслуговуючих видів праці.

Навчальний заклад має бібліотеку, книгосховище, кабінет психолога, медичний кабінет, кабінети заступників директора, кабінет технічного персоналу, шкільну їдальню

Протягом останніх років приділяється велика увага створенню сприятливих санітарно-гігієнічних умов навчання та праці. Силами адміністрації, педагогів, робітників адміністративно-господарської частини, батьків та учнів приміщення й територія школи підтримуються у належному санітарно-гігієнічному стані, відрізняються чистотою та охайністю.

 Зміцнення матеріально-технічної бази школи відбувається за рахунок спонсорської допомоги батьків.

За батьківські кошти було виконано такі роботи:

  •  ремонт  класних кімнат;
  • оплата транспортних послуг для превезення меблів;
  • бензин для покоса трави
  • придбання захисної сітки для спортивної зали, ролети для кабінету № 29;
  • косметичний ремонт рекреацій 1, 2, 3 поверхів;
  • частковий ремонт водопровідної системи на харчоблоці,  частковий ремонт обідньої зали;
  • частковий ремонт паркану;
  • косметичний ремонт шкільного ґанку, вхідної групи. 

       За бюджетні кошти було проведено капітальний ремонт покрівлі над спортивною залою.

За бюджетні кошти придбано:

  • термометри безконтактні -3 шт;
  • зволожувачі повітря для !-х класів -2 шт;
  • пластикові контейнери для сортування сміття – 3 шт;
  • інформаційний стенд;
  • інтерактивні  мультимедійни комплекти;
  • дошка магнітно-крейдова.

В зв`язку з ремонтом ЗОШ  № 6 та ЗОШ № 4  з цих шкіл отримано:

- Комп`ютери – 20 шт;

- Комплект меблів 15 парт,30 ст.

- стільці учнівські – 32 шт; +31 шт

-шафа гардеробна -6шт.

- стіл  двухтумбовий – 1 шт;

- стінка – 1шт

- стінка-шафа – 1шт.

- стіл учнівський – 31 шт

На початок навчального року пофарбовано підлогу їдальні, бібліотеки, медпункту, коридору, сходів, кабінету інформатики, майстерні з технічної праці.

За рахунок вчителів повністю відремонтовано учительську, замінено 18 світильників на коридорах, придбано принтер, за рахунок адміністрації відремонтовано кабінети директора та заступників. Коштом вчителів-предметників відремонтовано кабінет обслуговуючої праці, української мови та літератури.

На першому поверсі демонтовано дерев`яні панелі( за приписом пожежної служби) та зроблено нові (штукатурка, фарбування), одна зі стін оздоблена малюнком. Відремонтована огорожа та хвіртка футбольного поля, пофарбовано обладнання спортивного майданчика. Працівниками школи зроблено лави для кабінету обслуговуючої праці., побілено бордюри.

   Протягом  3-х  років школа працювала над SNTEM-проєктом «Дизайн шкільного двору» Висаджено 100 кущів троянд та 70 сіянців сосни, оформлено клумби, навкруги сосен встановлено лавки для відпочинку та проведення  «зелених» уроків.

Шановні колеги, батьки, представники громадськості ! Сьогодні переді мною стояло завдання прозвітувати, що зроблено за рік. Повірте, що за браком часу дуже важко охопити і детально охарактеризувати всі напрямки діяльності закладу освіти. Є багато поточних питань, які хоч і є дрібними, проте вимагають часу і зусиль для їх вирішення. Головне те, що ми не «стоїмо на місці», а визначивши перспективні напрямки розвитку закладу, плідно працюємо над їх реалізацією. Хочу, щоб склалося правильне враження від звіту. А саме: наявні результати і здобутки -це не моя особиста заслуга. Це кропітка, творча, наполеглива, самовіддана праця кожного з Вас, усього нашого колективу, за що кожному хочу висловити щиру вдячність.

        Щира подяка батьківській громаді,  учням , управлінським структурам за тісну співпрацю!

       Вважаю, що наша школа   знаходиться на шляху постійного розвитку, ми маємо всі ресурси для реалізації поставлених державою та суспільством перед освітянами задач у сфері освіти, що передбачає поліпшення її якості, створення умов для особистого розвитку та самореалізації кожного учня.

      Тож будьмо завжди разом - школа, сім'я, громадськість. Сподіваюсь на подальшу співпрацю у роботі!

       Всім нам зичу, щоб наші діти зростали вільними, толерантними,  конкурентоспроможними, підготовленими до життєвих випробувань, всебічно розвинутими, але найголовніше – щирими, чуйними людьми, здатними допомагати, розуміти, підтримувати. Нехай всім щастить! Бажаю всім успіхів, ініціативи, самовіддачі. Саме від плідної праці, внеску кожного у загальну справу залежить імідж і авторитет нашого закладу.

      Дякую за увагу!

відповідна робота по їх оздоровленню, естетичному вихованню.

Узагальнені дані дітей пільгових категорій

Категорія

2020/2021

Діти-сироти

1

Позбавлені батьківського піклування

2

Діти з малозабезпечених сімей

4

Діти з багатодітних сімей

46

Діти воїнів ООС(АТО)-УБД

17

Діти-інваліди

6

ЧАЕС

1

ВПО

8

Всього дітей пільгових категорій:

85

Моніторинг стану виховної роботи за 2020/2021 навчальний рік показав, що виховна робота у ЗОШ №14 знаходиться на достатньому рівні. Але в організації виховної роботи школи є певні недоліки:

- потребує подальшого розвитку робота зі шкільного самоврядування: розширення команди лідерів, підтримці активних і вмотивованих учнів, які прагнуть створювати креативні і цікаві проєкти, активізація участі шкільної дитячо-юнацької організації у заходах  різних рівнів, організації та реалізації учнівських ініціатив;

- необхіднє поширення мережі гуртків та їх якісна робота,

- створення бази методичних матеріалів, розроблених класними керівниками.

10.Облік відвідування

       Адміністрацією  школи та класними керівниками здійснювався контроль за відвідуванням учнями навчальних занять: велись журнали контролю, кожного дня відмічались відсутні на уроках в класних журналах та журналах оперативного контролю.

     За результатами аналізу, який проводився кожного місяця протягом навчального семестру, було встановлено, що більшість учителів відстежують відвідування навчальних занять учнями та якісно ведуть облік.

Тож класним керівникам і вчителям-предметникам необхідно більш відповідально ставитись до виконання своїх обов’язків,  постійно проводити профілактичну роботу з учнями щодо запізнень, відвідування уроків, з вивчення та неухильного виконання учнями правил внутрішньошкільного розпорядку. ШМО класних керівників повинно приділяти цьому питанню першочергову увагу.

11.Гурткова робота

Враховуючи побажання та інтереси учнів, матеріально-техничну базу та кадрове забезпечення сплановано роботу гуртків:

  • «Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації»
  • Джура
  • Математичні «За лаштунками шкільної математики», ;+12»
  • Хіміко-біологічний      «Експерементаріум»
  • Мовно-літературний «Мовні перлинки»
  • Літературно-драматичний «Сяйво»

12.Подальше навчання та працевлаштування випускників

Школа – 3

Пед.коледж – 6

Ліцей «Надія»- 1

Гірничий технікум -6

Коледж транспортної Інфраструктури-2

ПТУ - 8

       

13.Охорона праці та безпека життєдіяльності

Велика увага в  школі приділялась питанням охорони праці, безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки. Кожна класна кімната, кабінет, майстерня, спортивна зала мають необхідний перелік документів з питань безпеки життєдіяльності, стенди, систематично проводилися навчання з охорони праці та інструктажі. Питання охорони праці та попередження травматизму обговорювалися на нарадах при директорі, Р

Аналізуючи характер травм серед співробітників  школи,  необхідно зазначити, що травм на виробництві протягом навчального року не було,  травм невиробничого характеру, що були отримана за межами закладу, -2. Профілактична робота триває. 

14.Організація харчування

Для організації харчування дітей у  школі створено всі необхідні умови. З метою забезпечення органiзованого якiсного та повноцiнного харчуванням учнiв у закладі проведено ряд заходів:

  • складено та затверджено списки дітей, які потребують безкоштовного харчування;                     
  • організовано харчування учнів 1-4 класів за бюджетні кошти;
  • складено графік відвідування учнями шкільної їдальні;
  • організовано чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні;
  • організовано щоденний облік харчування в журналі обліку харчування класними керівниками та складання щомісячних звітів щодо харчування за бюджетні кошти до централізованої бухгалтерії ;

.

      Матеріальна база шкільної їдальні відповідає нормативним вимогам щодо організації харчування школярів. Обідня зала та харчоблок утримуються в належному стані: вчасно здійснюється ремонт приміщень, технологічне та холодильне обладнання знаходиться у робочому стані, вилучається зіпсований та поновлюється необхідний посуд і обладнання. В обідній залі обладнано куточок для миття рук необхідною кількістю умивальників, паперовими рушниками, рідким милом.

         У шкільній їдальні наявний інформаційний куточок «Смачного!» з матеріалами про основні функції та принципи раціонального харчування, правила гігієнічних навичок та культури поведінки дітей, графіки прийому їжі, прейскурант цін та щоденне меню, оголошення, що позитивно впливає на організацію харчування, підвищення активності серед учнів щодо харчування у шкільній їдальні.

         Протягом навчального року в 1-9-х класах проведено години спілкування щодо формування в учнів здорового способу харчування:

  • «Людина та її здоровя: їжа, корисна для здоровя» (1-2 класи);
  • «Вибір їжі та страв. Культура харчування» (3-4 класи);
  • «Продукти харчування: наші друзі й вороги» (3-4 класи);
  • «Здоровий спосіб життя» (5-6 класи);
  • «Здоровя – скарб» (5-8 класи);
  • «Подбай про своє здорове харчування» .

         Директор школи та заступник директора, відповідальний за організацію харчування, дотримуються Алгоритму щоденного контролю за організацією харчування учнів, медичний працівник.    

          На кінець 2020/2021 навчального року з 329 учнів школи підлягають охопленню харчуванням 322 учень (без дітей, які здобувають освіту за педагогічним патронажем), з них безкоштовне харчування отримують 200    учні, що складає     від загальної кількості учнів. Це  учні 1-4-х класів та 33 учні пільгового контингенту:

  • діти, позбавлені батьківського піклування – 3;
  • діти учасників АТО – 17;
  • діти з малозабезпечених родин – 4
  • ВПО -8
  • ЧАЄС -1.

          

15.Медичне обслуговування

На початку навчального року адміністрація  ХСШ № 99 координувала роботу медичної сестри і класних керівників щодо заповнення листків здоров’я, відповідальних за кабінети щодо цифрового і колірного маркування шкільних меблів (столи, стільці, парти), дотримання санітарних норм освітлення навчального закладу і класних приміщень, забезпечувала своєчасне проходження профілактичних медичних оглядів співробітникамиЗОШ №14 згідно з графіками проходження профілактичних оглядів співробітниками шкіл на  2020  рік

Навчальний заклад забезпечений  медичною сестрою – 1 ставка. Медичною сестрою систематично проводився аналіз  стану здоров’я учнів, про що своєчасно інформація доводилась батькам учнів.

За результатами профілактичних медичних оглядів учнів у поліклініках за місцем проживання  був здійснений розподіл учнів за станом здоров’я на групи для занять фізичною культурою. Переведення дітей із спеціальної медичної групи та з підготовчої до основної і навпаки здійснювалось лише після медичного обстеження за згодою батьків або осіб, які їх замінюють.

У школі наявний медичний кабінет, який згідно із Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01 розміщений на першому поверсі закладу. Медичний кабінет своєчасно забезпечується медикаментами, його обладнання відповідає вимогам Додатку № 5 «Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» ДСанПіН 5.5.2.008-01 на 90%. Учнівські меблі школи відповідають віковим та фізіологічним особливостям учнів, є кольорове і цифрове маркування, мірна лінійка. У листах здоров’я є позначки про тип меблів для кожної дитини. У навчальних кабінетах дошки матові, освітлення закладу і класних приміщень відповідає санітарним нормам, оскільки  скрізь наявні енергозберігаючі лампи.

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19),  в школі було організовано дистанційне навчання. На офіційному сайті школи створено розділ «Профілактика захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19», де розміщена корисна інформація для учнів, батьків та працівників закладу.

16.Методична робота

Важливе значення для підвищення методичної обізнаності та професійного зростання є підвищення кваліфікації педагогів. Так у 2020/2021 навчальному році  учителі пройшли планові курси підвищення кваліфікації, усі вчителі початкової школи та вчителі-предметники відвідали ряд тренінгів з підвищення кваліфікації та  присвячені роботі за концепцією НУШ,що підтверджено сертифікатами Адміністрація школи та один вчитель взяли участь в освітній онлайн-події  «Едмандри – Швеція: вивчення шведського освітнього досвіду»

Атестація педкадрів

           Велику стимулюючу роль у професійному зростанні педагогічних кадрів відіграє атестація вчителів, яка сприялє моральному і матеріальному заохоченню педагогічних працівників, узагальненню та впровадженню досвіду кращих вчителів у практику навчання та виховання. У 2020/2021 навчальному році були успішно атестовані 3 педагога. За результатами атестації комісією І рівня - 2 учителі підвищили свою кваліфікаційну  категорію.

Інформаційні та комунікаційні технології в системі освіти

У закладі продовжується робота щодо застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі, покращується матеріально-технічна база інформатизації, педагоги широко застосовують ІКТ під час навчальних занять та в позаурочний час. Більшість учителів під час дистанційного навчання проводили уроки з використанням інформаційних технологій. Вчителі використовували  з учнями та батьками різні види  зв`язку: телефон, Viber, шкільний сайт, Facebook, Zoom.

17.Матеріально-технічне забезпечення школи

Школа нараховує 14 навчальних приміщень, учні школи І ступеня працюють у 7 кабінетах, учні школи ІІ ступенів працюють теж у 5 кабінетах.

Школа має:

 - 1 кабінет інформатики;

- 1 спортивна зала;

- 1 фехтувальна зала;

1 навчальна майстерня з обробки металу ;

- 1 майстерня для обслуговуючих видів праці.

Навчальний заклад має бібліотеку, книгосховище, кабінет психолога, медичний кабінет, кабінети заступників директора, кабінет технічного персоналу, шкільну їдальню

Протягом останніх років приділяється велика увага створенню сприятливих санітарно-гігієнічних умов навчання та праці. Силами адміністрації, педагогів, робітників адміністративно-господарської частини, батьків та учнів приміщення й територія школи підтримуються у належному санітарно-гігієнічному стані, відрізняються чистотою та охайністю.

 Зміцнення матеріально-технічної бази школи відбувається за рахунок спонсорської допомоги батьків.

За батьківські кошти було виконано такі роботи:

  •  ремонт  класних кімнат;
  • оплата транспортних послуг для превезення меблів;
  • бензин для покоса трави
  • придбання захисної сітки для спортивної зали, ролети для кабінету № 29;
  • косметичний ремонт рекреацій 1, 2, 3 поверхів;
  • частковий ремонт водопровідної системи на харчоблоці,  частковий ремонт обідньої зали;
  • частковий ремонт паркану;
  • косметичний ремонт шкільного ґанку, вхідної групи. 

       За бюджетні кошти було проведено капітальний ремонт покрівлі над спортивною залою.

За бюджетні кошти придбано:

  • термометри безконтактні -3 шт;
  • зволожувачі повітря для !-х класів -2 шт;
  • пластикові контейнери для сортування сміття – 3 шт;
  • інформаційний стенд;
  • інтерактивні  мультимедійни комплекти;
  • дошка магнітно-крейдова.

В зв`язку з ремонтом ЗОШ  № 6 та ЗОШ № 4  з цих шкіл отримано:

- Комп`ютери – 20 шт;

- Комплект меблів 15 парт,30 ст.

- стільці учнівські – 32 шт; +31 шт

-шафа гардеробна -6шт.

- стіл  двухтумбовий – 1 шт;

- стінка – 1шт

- стінка-шафа – 1шт.

- стіл учнівський – 31 шт

На початок навчального року пофарбовано підлогу їдальні, бібліотеки, медпункту, коридору, сходів, кабінету інформатики, майстерні з технічної праці.

За рахунок вчителів повністю відремонтовано учительську, замінено 18 світильників на коридорах, придбано принтер, за рахунок адміністрації відремонтовано кабінети директора та заступників. Коштом вчителів-предметників відремонтовано кабінет обслуговуючої праці, української мови та літератури.

На першому поверсі демонтовано дерев`яні панелі( за приписом пожежної служби) та зроблено нові (штукатурка, фарбування), одна зі стін оздоблена малюнком. Відремонтована огорожа та хвіртка футбольного поля, пофарбовано обладнання спортивного майданчика. Працівниками школи зроблено лави для кабінету обслуговуючої праці., побілено бордюри.

   Протягом  3-х  років школа працювала над SNTEM-проєктом «Дизайн шкільного двору» Висаджено 100 кущів троянд та 70 сіянців сосни, оформлено клумби, навкруги сосен встановлено лавки для відпочинку та проведення  «зелених» уроків.

Шановні колеги, батьки, представники громадськості ! Сьогодні переді мною стояло завдання прозвітувати, що зроблено за рік. Повірте, що за браком часу дуже важко охопити і детально охарактеризувати всі напрямки діяльності закладу освіти. Є багато поточних питань, які хоч і є дрібними, проте вимагають часу і зусиль для їх вирішення. Головне те, що ми не «стоїмо на місці», а визначивши перспективні напрямки розвитку закладу, плідно працюємо над їх реалізацією. Хочу, щоб склалося правильне враження від звіту. А саме: наявні результати і здобутки -це не моя особиста заслуга. Це кропітка, творча, наполеглива, самовіддана праця кожного з Вас, усього нашого колективу, за що кожному хочу висловити щиру вдячність.

        Щира подяка батьківській громаді,  учням , управлінським структурам за тісну співпрацю!

       Вважаю, що наша школа   знаходиться на шляху постійного розвитку, ми маємо всі ресурси для реалізації поставлених державою та суспільством перед освітянами задач у сфері освіти, що передбачає поліпшення її якості, створення умов для особистого розвитку та самореалізації кожного учня.

      Тож будьмо завжди разом - школа, сім'я, громадськість. Сподіваюсь на подальшу співпрацю у роботі!

       Всім нам зичу, щоб наші діти зростали вільними, толерантними,  конкурентоспроможними, підготовленими до життєвих випробувань, всебічно розвинутими, але найголовніше – щирими, чуйними людьми, здатними допомагати, розуміти, підтримувати. Нехай всім щастить! Бажаю всім успіхів, ініціативи, самовіддачі. Саме від плідної праці, внеску кожного у загальну справу залежить імідж і авторитет нашого закладу.

      Дякую за увагу!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.